There is a license error on this site:
License has expired
The Web site remains functional, but this message will be displayed until the license error has been corrected.

To correct this error:If you do not have a license file, please request one from EPiServer License Center.
Tandläkaren på teatern - Folktandvården Värmland

Tandläkaren på teatern

Applåder kanske inte är det vanligaste en tandläkare får, men dem skaffar sig Maria Karlberg på annat håll.
– Jag har alltid sneglat åt teatervärlden men det var först i Karlstad som jag började spela teater på fritiden, berättar hon. Och jag älskar det!

– Jag tycker ju redan tandläkarjobbet ger bra kontakt med människor och även om jag kanske inte precis blir applåderad om dagarna så får jag allt uppskattning i mitt jobb. Det är inte alla som tycker att det är läskigt att gå till tandläkarn, skrattar Maria.

Men att uppfatta publikens reaktioner i sekunden, vare sig det handlar om skratt, gråt, ilska eller medkänsla, ger Maria en extra kick.
– Jag älskar ord och text och tycker det är så häftigt att få stå på scenen och gestalta någon annan än mig själv. Känner jag då att jag får den där reaktionen, så ... Ja, det är svårslaget!

Mycket att göra i Karlstad

Maria har hittills varit lyckosam och fått roller vid varje audition hon deltagit i. Och skulle inte teatern fylla hennes fritid så dansar hon även lindy hop emellanåt. Och spelar volleyboll med kollegerna.
– Karlstad är en bra stad på det sättet. Det finns kul saker att göra och man tar sig snabbt fram överallt och slipper spilla tid på resor.
– Det har också varit intressant att få komma ut till klinikerna i Sunne och Storfors och se ur man jobbar på de mindre orterna.

Maria Karlberg kom till Karlstad för fyra år sedan och har haft sin fasta tjänst på Skoghall hela tiden. Numera har hon inlett en meriteringstjänstgöring som start på vägen till specialistutbildning i pedodonti och assisterar vid pedodontikliniken i Haga på halvtid.

Text: Margareta Jonilson
Foto: Christer Höglund


 

Träffa oss på Swedental 16-18 november

Den 16 - 18 november träffar du oss i Folktandvården Värmland på årets Swedental på Stockholmsmässan. Kom gärna förbi och ställ frågor till våra representanter om hur det är att flytta till och jobba i Värmland.

Varmt välkommen!