Skapar trygghet för barn och föräldrar

Lise-Lott Hult Johansson är den före detta barnflickan som tog med sig mötet med barnen till jobbet i tandvården. På köpet fick hon se en hel orts befolkning växa upp.Som tandsköterska på Folktandvården Grums träffar hon sedan 30 år tillbaka alla ortens barn.

– Det är verkligen helt underbart! Barn ger så oerhört mycket tillbaka. Ett möte – och ett skratt eller en kram – gör verkligen min dag. Det var det som gjorde mig intresserad av barntandvård då det begav sig och som än idag är min största drivkraft, säger Lise Lott Hult Johansson.

En härlig känsla för föräldrar och barn

Att få en trygg och varm första kontakt med tandvården är väldigt viktigt, menar Lise-Lott, som träffar alla barn som kommer från kliniken från ett till nio år.

– Ja, det är hos barn de skarpaste minnena sätts. Och kan jag då, tillsammans med mina kollegor, ge en härlig känsla skapar det också en trygghet hos dig som förälder tror jag. Både du och ditt barn ska kunna vara bekväma med att besöka oss. Det tror jag också vi uppnår genom att skapa en lugn och harmonisk miljö.

Kära återseenden

Och när barnen blir vuxna händer det att Lise-Lott får kära återseenden.

– Jag får ofta träffa tidigare barnpatienter när de själva blir föräldrar. Och det ser jag bara som en fördel, för förhoppningsvis har vi redan en bra relation. Det gör också att det känns tryggt för barnet, säger Lise-Lott - barnens beskyddare på Folktandvården i Grums.