Klart för tandsköterskeutbildning i Karlstad

Från och med hösten 2014 blir det tandsköterskeutbildning i Värmland. Redan nu, och fram till 15:e april, har du som vill bli tandsköterska chansen att söka.

– Tandsköterskans roll i tandvården är viktig och eftersom vi står inför ett generationsskifte där många tandsköterskor går i pension är detta ett mycket positivt besked, säger Åke Eriksson, personalchef i Folktandvården Värmland.

Lockar fler värmlänningar att välja yrket?

 – Förhoppningsvis kan utbildningen leda till att vi får fler värmlänningar som utbildar sig till tandsköterskor och som sedan börjar jobba inom Folktandvården Värmland. Sedan blir det förstås viktigt att vi tar hand om dig som går utbildningen, när du kommer ut på praktik och även som nyanställd. Men här tycker jag Folktandvården är på god väg med ett nytt introduktions- och handledningsprogram för tandsköterskor, säger Petra Lindberg, tandsköterska på Folktandvården Kronoparken i Karlstad och huvudskyddsombud för fackförbundet Vision i Värmland.

Så söker du till tandsköterskeutbildningen

Intresserad? Då kan du redan nu gå in och söka den 1,5 år långa utbildningen på www.plusnet.se. Anmälan till höstens terminstart, med cirka 30 studieplatser, är öppen till och med den 15:e april.  

Det är företaget Plushögskolan www.vardyrkeshogskolan.se som står bakom etableringen. Sedan något år driver samma organisation även tandsköterskeutbildningen i Stockholm.