Uti vår Haga

Som liten knodd tipsades Jonatan Högström ivrigt om att tandläkaryrket var något att satsa på. Tipsarna? Personalen på Folktandvården Haga. Och nog verkar Jonatan ha lyssnat. Nu är han nämligen tillbaka på Hagakliniken i Karlstad. Som sommarpraktikant!

 

Jonatan är uppvuxen i Karlstad. Och för andra sommaren i följd tillbringar han sommaren på hemmaplan som praktiserande i tandvården. I fjol var han på Tingvalla. Nu när han just gått klart sin sjunde termin blir det två veckor vardera på Haga och Tingvalla. Och hitintills, så här efter nån vecka på Haga är han nöjd.
- Alla är så öppna och trevliga. Det tog bara någon timme för att känna sig som en i gänget.

Duktiga och snabba tandläkare

Pluggar gör han i Göteborg. Där har han fått testa på en del behandlingar även i praktiken. Men på fältet blir det förstås mer av den varan.
- Det är toppen att få komma ut och göra – och lära. Det är imponerande att se hur duktiga och snabba de erfarna tandläkarna är här. Väldigt lärorikt.

Ett bra mottagande av sommarpraktikanterna kan också betala sig. Det är många som återvänder och anställs som färdigbakade tandläkare, berättar HR-strategen Johanna Sundberg:
- Gör vi ett bra jobb blir också våra praktikanter goda ambassadörer på Tandläkarhögskolorna. För en lyckad praktik är det viktigt att stämma av förväntningarna på förhand. Det ska vara meningsfullt för både kliniken och praktikanten.

17 sommarjobbare

I år är sommarjobbarna 17 till antalet. 14 tandläkare, två tandsköterskor och en tandhygienist.
- Sedan några år tillbaka tar vi emot alla yrkesgrupperna. Just i år är det färre tandsköterskor, då den nuvarande klassen i Karlstad just gått klart utbildningen.

Om Jonatan återvänder till Värmland när han blir klar?
- Det är nog den vanligaste frågan, haha. Jag trivs bra i alla fall.