Harun hittade tillbaka till familjära Värmland

Harun Hadzimusic återvände till oss i Folktandvården Värmland – trots över 20 mil i pendlingsväg. Tack vare skräddarsytt schema och familjär stämning föll pusselbitarna på plats.

För fem år sen lämnade Harun Värmland och sökte sig söderut i landet.
– Jag trivdes egentligen väldigt bra – men livssituationen som helhet gjorde att vi flyttade. Men vi släppte inte kontakten med folk i organisationen för det. Därför kändes det alltid som ett alternativ att återkomma i framtiden. Och i våras föll pusselbitarna på plats, säger Harun.

Anpassat schema för familjetid

Med familjen kvar i Nödinge, strax utanför Göteborg, var det dock ett stort pussel att lösa. Men inte omöjligt, skulle det visa sig.
– Jag veckopendlar och jobbar långa dagar tisdag-torsdag, och på sätt får jag lite mer tid med familjen under en förlängd helg. Att jag tillåts ha ett så pass anpassat schema gör att det fungerar.

Avslappnad atmosfär

De senaste åren har Harun jobbat såväl på privatpraktik som i annan landstingsorganisation, och han tror sig kunna sätta fingret på Folktandvården Värmlands största styrka:
– Den familjära stämningen! Det är så enkelt att få kontakt med alla i organisationen, vilket gör att det är lätt att påverka. Sedan tycker jag patienterna överlag har en mer avslappnad och skön inställning, vilket underlättar. ”Det orner säj” har jag fått lära mig innebörden av.

Och visst orner det säj för Harun. Rätt bra dessutom. Sedan i oktober är han klinikchef i Säffle (Hermes).
– Det är väldigt kul! För fem år sen hade jag inte varit redo, men nu har jag en mer sund avslappnad ingång till om problem uppstår. Det är ingen idé att oroa sig. Det orner säj alltid.


Träffa Harun och och fler från Folktandvården Värmland
på Swedental 12-14 november