Birgitta Haglund blir ny tandvårdschef

Tandläkaren Birgitta Haglund blir ny chef för Folktandvården Värmland.

Birgitta Haglund kommer närmast från tjänsten som klinikchef på Folktandvården Tingvalla i Karlstad och efterträder Hans Östholm som tandvårdens högsta chef i landstinget. 

– Det är många känslor just nu. Glädje, en oerhörd stolthet – men också ödmjukhet inför uppdraget. Spänning och förväntan men även vemod och sorg över att lämna både det kliniska arbetet, mina patienter och mina underbara arbetskamrater. Utan dem, och alla andra som hjälpt mig att utvecklas i mitt ledarskap hade jag aldrig vågat anta denna utmaning. 

Tandvård som håller tänder friska

Idag har barnen i Värmland bland de friskaste tänderna i landet och Frisktandvård, där vuxna patienter betalar ett fast pris för sin tandvård, har kommit att bli en viktig profilfråga. Och det är frågor som blir viktiga även fortsättningsvis. 

– Vårt kännetecken är tandhälsa och vårt förebyggande arbete för att bevara det friska friskt. Målsättningen är alltid att tillsammans med våra patienter uppnå deras bästa möjliga tandhälsa. Sedan kommer vi alltid behöva laga tänder – det är en viktig arbetsuppgift som kommer att bestå.

Birgitta Haglund tillträder sitt nya uppdrag den 21 september.