Hitta din plats i Värmland

Värmland är ett stort landskap som har mycket att erbjuda och vi söker personal i hela länet. Vilken plats är perfekt för dig?

Arvikaområdet - för dig som gillar kultur

"Huvudstad" i västra Värmland är Arvika som är den perfekta småstaden, gemytlig och trivsam.
Traktens rika kulturliv får ständigt nytt bränsle från bland annat Ingesunds musikhögskola och Arvika hamnfest, en stor musikfestival där artister som Zara Larsson och Thåström har spelat.

Anorna av konst- och hantverkstraditioner är långa och stolta. Rackstadkolonin och Klässbols linneväveri (bild 2) är i högsta grad levande historia och värda många besök.

Om du behöver en paus från all kultur kan du ta dig an någon av de många kanot- och vandringslederna i området.

Läs mer om Arvika här.

Klinikerna

I Arvika finns Värmlands största folktandvårdsklinik med ett tillhörande annex på sjukhuset, där sjukhustandvård bedrivs. Folktandvården Arvika har även en annexklinik i Åmotfors. I västra Värmland har vi dessutom kliniker i Årjäng och Säffle (två stycken).  

 

 

 

 


 

Sunne/Torsbyområdet - för dig som är äventyrslysten

Sunne och Torsby ligger intill den vackra, avlånga sjön Fryken och om du gillar sport och friluftsaktiviteter har du alltid något att göra här. Lite utanför Torsby ligger Hovfjällets skidanläggning som är landets sydligaste riktiga "fjällvärld". Torsby är dessutom platsen för Sveriges första skidtunnel med längdskidspår som man kan åka på året runt. Några mil norrut, i Branäs (bild 1), kan du åka ännu mer skidor på Värmlands största skidanläggning.

Friluftsaktiviteterna tar inte slut när snön i backarna smälter. Om du känner dig äventyrslysten kan du bygga din egen timmerflotte och glida nerför Klarälven (bild 2). Eller varför inte åka på älg- och bäversafari? Eller ta med barnen till lek- och vattenlandet Sunne sommarland?

Trakten är även känd för sin konst och kultur. Västanå teater sätter upp föreställningar i Berättarladan, Värmlands största lada som inhyser Sveriges minsta regionteater. Där kan du se berättelser av exempelvis Shakespeare och Selma Lagerlöf komma till liv. 

Läs mer om Torsby här och om Sunne här.

Klinikerna

Våra kliniker i Sunne och Torsby är medelstora och har cirka 20 anställda var. Torsby har en annexklinik i Sysslebäck. Andra orter i norra Värmland där folktandvården har verksamhet på är Hagfors, Munkfors och Ekshärad.


 

 Kristinehamnsområdet - för dig som har skärgården kär

Kristinehamn är Värmlands "andra" stad, cirka fyra mil österut från Karlstad. Det är en lugn och fin småstad vid sjön Vänern och här finns en ljuvlig skärgård med goda möjligheter till segling och sjönära
boende.

Fina badplatser och mycket fiske gör Kristinehamn till en perfekt plats för dig som gillar att vara ute i det fria. 

Som många andra platser i Värmland erbjuder trakten mycket konst, med Picasso-monumentet (bild 2, av Urban Kihlström) som ett särskilt ståtligt landmärke. Staden har flera konstmuséer liksom ett levande konstnärscentrum mitt i stan där flera nu aktiva konstnärer bor och verkar.

Läs mer om Kristinehamn här.

Klinikerna

Kristinehamnskliniken är den folktandvård med den bästa utsikten, du skulle väl inte tröttna på att blicka ut över Vänern varje dag från din arbetsplats? Andra folktandvårdskliniker i östra Värmland är de i Storfors, Filipstad och Lesjöfors. 

 

 

 


 

Karlstadsområdet - för dig som vill bo i en liten storstad

Karlstad är Värmlands största stad med cirka 92.000 invånare. Här finns allt som en storstad erbjuder, fast i lite mindre storlek; ett varierat utbud av kultur och sport, biograf, konserter, museum, universitet, trevliga butiker och restauranger samt nattklubbar. Broadwaysuccén "Something rotten" (bild 1) har precis haft Europapremiär på Wermland opera i Karlstad.

Grönområden samt närheten till Vänern och älven gör att staden ändå känns naturnära, det finns många mysiga parker och picknickställen. Karlstad har ett ypperligt läge ifall du gillar att resa, med tåg till storstäderna och en flygplats som har resor till bland annat Frankfurt, har du tagit dig till Stockholm, Oslo eller övriga Europa på några timmar.

Läs mer om Karlstad här

Klinikerna

I Karlstad finns fem folktandvårdskliniker: Haga, Tingvalla, Våxnäs, Kronoparken och Norrstrand. Kronoparken har en annexklinik i Molkom. Karlstad är även hem till flertalet specialistkliniker och vårt tandtekniska labb. Strax utanför Karlstad har vi kliniker i orterna Skoghall, Kil, Forshaga och Grums.