1 000 deltagare på Ortopediveckan i Karlstad

”Ortopedi i framtiden” är temat för Ortopediveckan som invigdes på Karlstad CCC under tisdagen.
Runt 1 000 läkare, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, sjuksköterskor och vårdadministratörer samlas på kongressen.

Markus Lundmark, överläkare inom ortopedi inom Landstinget i Värmland, är mötesgeneral för Ortopediveckan.

Ortopediveckan är Svensk Ortopedisk Förenings årliga storkongress, som hålls på olika platser varje gång. Senast Landstinget i Värmland stod som värd var för mer än 20 år sedan.

Till årets arrangemang har deltagare från länder som Sverige, Norge, Danmark, Tyskland, Sydkorea och USA anmält sig. Under de fem dagar som mötet håller på bjuds föreläsningar, workshops, kurser, sociala aktiviteter och utställningar.

– Det här är stort och viktigt möte för alla inom specialiteten, inte bara läkare. Vi har programpunkter för till exempel fysioterapeuter och vårdadministratörer och många både svenska och internationella föreläsare. Plus att det är ett bra tillfälle att knyta både formella och informella kontakter kollegor emellan och även med industrin, säger Markus Lundmark, överläkare inom Landstinget i Värmland och mötesgeneral.

Särskild satsning på ST-läkare

I årets program har en särskild satsning gjorts för att locka ST-läkare att delta.
– Vi har lagt in flera kurser som ST-läkare behöver ha för att försöka få dem att komma. Som ST-läkare är det inte alltid så lätt att få möjlighet att åka på sådana här träffar, det här är ett sätt att uppmuntra deras deltagande, säger Markus Lundmark, som ser fram mot en givande vecka.

– Det är jätteroligt att vi från Landstinget i Värmland står värd för ett sådant här stort och viktigt evenemang. Vi har ett späckat program som innehåller vetenskapliga och sociala aktiviteter. Det finns något för alla.