Peter Bäckstrand blir ny HR-chef

Peter Bäckstrand, i dag biträdande regiondirektör och HR-chef i kommunalförbundet Region Värmland, blir ny HR-chef i Landstinget i Värmland och blivande Region Värmland.

Peter Bäckstrand– Jag är mycket glad över att få möjligheten att bli personalchef i Landstinget i Värmland. Jag har under många år följt landstingets verksamhet på avstånd och nu känns det kul att få bli en del av verksamheten, säger Peter Bäckstrand.

Peter Bäckstrand har haft olika former av chefsuppdrag under de senaste tjugo åren, bland annat som personaldirektör och verksamhetschef inom vård- och omsorgssektorn i Karlstads kommun. Tjänsten som HR-chef söktes av 14 personer och 4 intervjuades.

– Det känns riktigt bra att har kunnat rekrytera en person med lång erfarenhet av HR-arbete på både strategisk och operativ nivå, säger landstinget stabschef Ingrid Magnusson.

Peter Bäckstrand tillträder sin nya tjänst den 1 juni.

Foto: Malin Wikner