Anneli Snobl blir ny landstings-/regiondirektör i Värmland

Anneli Snobl har utsetts till landstings-/regiondirektör för landstinget och den blivande regionkommunen.
– Det känns fantastiskt roligt. Jag är motiverad och fylld av energi över att få vara en del i skapandet av en attraktiv regionkommun i Värmland.

Anneli Snobl
Anneli Snobl.

Anneli Snobl kommer närmast från ett uppdrag som förbundsdirektör i Fyrbodal, ett av fyra regionala kommunalförbund i Västra Götalands län. Hon har haft olika direktörs-, koncernchefs- och vd-roller inom offentlig sektor under de senaste 15 åren.

– Jag har alltid varit chef över chefer på olika nivåer och har rört mig i olika branscher tidigare. Under de senaste åren har jag framför allt arbetat med hälso- och sjukvårdsfrågor och regional utveckling, säger Anneli Snobl.

Den 1 april nästa år tillträder hon som ny landstingsdirektör i Landstinget i Värmland och från med den 1 januari 2019 är Anneli Snobl regiondirektör i den nya regionkommunen.

– Jag gillar kreativitet och förändringsvilja och ser fram emot arbetet med att fusionera Landstinget i Värmland och Region Värmland. Det är två organisationer i olika storlek, med två olika identiteter som är ömsesidigt beroende av varandra. Den regionala utvecklingen är viktig för välfärdssamhället och en god hälso- och sjukvård viktig för den regionala utvecklingen. I den nya regionkommunen ska vi få dessa två delar att samverka på bästa möjliga sätt.

Det goda ledarskapet är en av Anneli Snobls viktigaste drivkrafter.

– För mig handlar det om att driva en organisation framåt tillsammans med medarbetarna och nyttja allas kompetens. Det är trots allt människorna som gör organisationen och jag ser verkligen fram emot den resa vi ska göra tillsammans. Vi ska sätta regionkommunen på kartan.

Från landstingsstyrelsens sida ser man framåt med förväntan.

– Vi har haft en noggrann rekryteringsprocess med många inblandade och det har funnits bred samstämmighet kring beslutet om ny landstings-/regiondirektör, säger Ulric Andersson, oppositionsråd.

– Nu ser vi i landstingsstyrelsen fram emot att få börja arbeta tillsammans med Anneli Snobl för att ytterligare utveckla Värmland, säger Fredrik Larsson, landstingsstyrelsens ordförande.