Yrken och karriärmöjligheter

Landstinget är en stor arbetsgivare med en mängd olika yrken där våra medarbetare har stora möjligheter att utvecklas.

Här på Landstinget i Värmland finns cirka 7 500 arbetskamrater inom över 100 olika yrken. Alla hjälps vi åt för att erbjuda hälso- och sjukvård och tandvård av allra högsta kvalitet. Vi arbetar tillsammans med våra patienter för att stärka folkhälsan och utveckla hälso- och sjukvården.  

Här finns naturligtvis undersköterskor, sjuksköterskor och läkare med olika kompetenser och inriktningar, men även många andra yrken, här ser du några exempel:

Olika yrken som är representerade i landstinget.

Hör några av våra medarbetare berätta om sina jobb.

 

Stora karriärmöjligheter för dig som vill utvecklas och lära nytt

Landstinget är en stor organisation med möjligheter att utvecklas. Är du exempelvis intresserad av ledarskap, projektledning, verksamhetsutveckling, forskning, handledning eller att specialisera dig inom ditt yrkesområde finns stora möjligheter för dig som individ att utveckla dig själv och din karriär inom landstinget. Läs till exempel om våra specialistutbildningstjänster för sjuksköterskor och vårt kliniska utvecklingsprogram för nyutexaminerade sjuksköterskor.

Vi är en lagom stor och sammanhållen sjukvårdsorganisation med korta beslutsvägar som gör att du kan se helheten och vara med och påverka.

Det finns stora möjligheter för dig som vill ta initiativ och vara drivande, att få en viktig roll i utvecklingsarbetet.

 Karriärvägar i landstinget.

Klinisk träning

Vi har ett kliniskt träningscentrum (KTC) som kontinuerligt möjliggör utveckling och fördjupning av kunskaper hos enskilda medarbetare och team inom vården i en verklighetstrogen miljö utan patienter.

  

Vårt främsta rekryteringsbehov

Vårt främsta rekryteringsbehov är vårdpersonal, främst läkare med ett flertal olika specialiteter men även psykologer, tandläkare, arbetsterapeuter, fysioterapeuter samt vidareutbildade sjuksköterskor till exempel IVA respektive OP-sköterskor samt vårdadministratörer.

Välkommen att kontakta oss för mer information om vilka möjligheter som finns för dig!

 

Vård är bäst!Du fixar plugget. Vi fixar jobbet.

Värmlands 16 kommuner och vi på Landstinget i Värmland står gemensamt bakom kampanjen och webbplatsen Vård är bäst! Vi är Värmlands största arbetsgivare inom hälsa, vård och omsorg. Med kampanjen "Vård är bäst!" vill vi arbetsgivare visa alla goda möjligheter till jobb som finns och att ett arbete inom hälsa, vård och omsorg är ett viktigt arbete som gör skillnad. Ett jobb att känna stolthet för.

Vård- och omsorgsprogrammet är en gymnasieutbildning som ger möjlighet att börja arbeta direkt efter avklarad utbildning och ger en bra grund för att läsa vidare till flera andra olika yrken i branschen. Vi vill därför gärna att fler väljer att läsa vård- och omsorgsprogrammet och får ett godkänt diplom från Vård- och omsorgscollege.

I Värmland har vi kommit överens om att erbjuda en jobbgaranti till alla som går ut vård- och omsorgsprogrammet med ett diplom från Vård- och omsorgscollege.

Läs mer på webbplatsen vårdärbäst.se.