Skapa en poster

Vill du göra en vetenskaplig poster? Här finns mallar för hur du skapar en bra poster.

Bestäm från början om du vill ha en stående eller liggande poster och välj sen rätt fil nedan. Det mesta går att ändra under skapandets gång men inte om din poster ska varar stående eller liggande.

Titta också noga på vilka mått som finns angivna i Design, Utskriftsformat. Vanliga mått är 90 x 120 cm eller 70 x 100 cm, stående format.

Se till att du får poster-filen korrekturläst av några olika personer innan den går till tryck.

Landstingets tryckeri kan hjälpa dig att få din poster tryckt på papper upp till storlek A3. Du kan också vända dig till Arkitektkopia som trycker större storlekar och även på tyg. Kommunikatör Christer Carlmark telefon 054-61 41 48 kan vara till hjälp.

Här finns några mallar som CKF tagit fram. Mallarna är endast förslag för att det ska vara lättare att komma igång med att skapa en poster.

Öppna någon av dessa mallar och spara som i din hemmakatalog. Spara som en gång till och döp om den. Då har du kvar originalfilen och har en egen att jobba i:

Postermall stående format 
Postermall liggande format

Postermall Folktandvården liggande format

Postermall engelska liggande format

Postertips bildspel

 

Vill du få hjälp med att göra en poster ordnar vi 90 minuterskurser. Gör en intresseanmälan till Pia Lundberg 054-61 70 75 

  1. mallfilerna enbart ska ses som förslag, för att det ska vara lättare att komma igång.

Hälsn Maria Klässbo