Lediga jobb

Är du nyfiken på att jobba med oss? Vi kan erbjuda dig arbete där du verkligen känner att du gör nytta.

Landstinget i Värmland erbjuder hälso- och sjukvård och tandvård av allra högsta kvalitet. Tillsammans med våra patienter stärker vi folkhälsan och utvecklar hälso- och sjukvården så att den kan bidra till en livskvalitet i världsklass för Värmlands befolkning. Med cirka 7500 medarbetare är vi en av länets största arbetsgivare. Vill du bli en av oss?

Finns det ingen tjänst som passar dig ute just nu är du välkommen att anmäla ditt intresse genom att skicka in en spontanansökan till intresseanmalan@liv.se.

Biträdande enhetschef, Säkerhets- och beredskapsenheten

Arbetsplats:
Landstinget i Värmland erbjuder hälso- och sjukvård och tandvård av allra högsta kvalitet. Tillsammans med våra patienter stärker vi folkhälsan och utvecklar hälso- och sjukvården så att den kan bidra till en livskvalitet i världsklass för Värmlands befolkning. Med cirka 7500 medarbetare är vi en av länets största arbetsgivare. Från 1 januari 2019 bildas Region Värmland vilket innebär en ny politisk organisation och en ny tjänstemannaorganisation. Region Värmland kommer hantera tre kärnverksamheter, Hälso-och sjukvård, Kollektivtrafik och Regional utveckling och tillsammans blir vi nästan 8000 medarbetare. Säkerhets- och beredskapsenheten är en enhet inom administrativa avdelningen i landstingets stab. Enhetens uppdrag är att stödja landstinget, dess chefer och medarbetare med uppgifter rörande allmän säkerhet och krisberedskap. Inom allmän säkerhet ingår arbetsuppgifter kopplat till personskydd (våld och hot om våld), brandskydd samt skal- och tillträdesskydd. Krisberedskap omfattar uppgifter kopplade till katastrofmedicinsk beredskap, risk- och sårbarhetsanalyser, kontinuitetshantering, uppföljning och civilt försvar. Enheten ansvarar även för bemanning, ledning och administration av funktionen Tjänsteman i beredskap. Landstinget i Värmland ska under hösten 2018 etablera en Trygghetscentral som organisatoriskt kommer att tillhöra Säkerhets- och beredskapsenheten. Trygghetscentralen kommer hantera larm, ordningsstörningar och andra säkerhetsrelaterade uppgifter för hela landstinget, vid årsskiftet tillkommer ytterligare verksamhet i samband med regionbildningen. I samband med etableringen kommer landstingets ordningsvakter och funktioner för administration av E-tjänstekort, passerkort och passagebehörigheter organisatoriskt att överföras till säkerhets- och beredskapsenheten. Landstinget i Värmland söker nu en biträdande enhetschef vid Säkerhets- och beredskapsenheten, där första uppgiften blir att driftsätta och leda Trygghetscentralen och dess arbete. Trygghetscentralen är fysiskt placerad på Centralsjukhuset i Karlstad (CSK).
Beskrivning:
Säkerhets- och krisberedskapsfrågor har stort fokus på alla nivåer i samhället.
I tjänsten som biträdande enhetschef vid Säkerhets- och beredskapsenheten finns stora möjligheter att bidra till fortsatt utveckling av uppdraget.
Uppgifterna kommer att vara varierande och ske på uppdrag från Säkerhets- och beredskapschefen.
Den inledande uppgiften blir att driftsätta den nya funktionen Trygghetscentralen.
Som biträdande enhetschef ansvarar du för driftledning, utveckling och det operativa ansvaret, inklusive personalansvar, i Trygghetscentralen.
Du kommer också att ha personalansvar för de övriga funktionerna som tillkommer enheten, såsom administration av E-tjänstekort och passage.
Du kommer att ha ett nära samarbete med landstingets säkerhetssamordnare och delta i den allmänna säkerhetsgruppen som kontinuerligt bereder och behandlar säkerhetsfrågor inom landstinget.
Enheten ansvarar även för att arbeta med krisberedskapsfrågor så delaktighet i dessa uppgifter kommer att ingå.
Kvalifikationer:
Vi söker dig som har en högskole- eller universitetsutbildning med inriktning mot säkerhet, risk- och krishantering eller annan utbildning inom säkerhetsområdet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du bör ha arbetslivserfarenhet som är relevant för befattningen och ett stort intresse av säkerhetsarbete. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass 2 och förutsätter godkänd registerkontroll innan tillsättning kan ske. Du har god datorvana och uttrycker dig väl i tal och skrift. Stor vikt läggs vid att du har en god samarbets- och kommunikationsförmåga, flexibilitet, kvalitetsmedvetenhet, är målinriktad och initiativrik, har drivkraft såväl som förmåga att engagera och entusiasmera dina medarbetare. Erfarenhet av arbete med säkerhetsfrågor och krisberedskapsfrågor är meriterande. Tidigare erfarenhet av ledarskap inklusive personal- och budgetansvar är också meriterande Arbetet kan medföra resor i tjänsten varför körkort B är ett krav.
Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Omfattning:
Heltid
Tillträde:
Snarast efter överenskommelse
Ansök senast:
2018-08-05
Referensnummer:
Dnr CSK/183417
Antal platser:
1
Kontaktperson:
Carina Björk, säkerhets- och beredskapsenheten
 
 
054-61 50 00 vx
 
Facklig företrädare:
Facklig företrädare nås via vår växel
 
054-61 50 00
Övrigt:
Inför rekryteringsarbetet har Landstinget i Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Publicerad:
2018-07-11
Sök jobbet här

Våra lediga tjänster